ANBI

Een anbi is een door de belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling. Deze status is vereist willen giften aan zulke instellingen aftrekbaar zijn bij de aangifte voor de inkomstenbelasting. Vanwege nieuwe eisen die de belastingdienst stelt aan de inhoud van de internetsites van erkende anbi’s, vermelden wij als volgt.

Samenstelling bestuur

Bernardus Henricus Bal te Loenen aan de Vecht, voorzitter
Maria Cornelia Bal-Nefkens te Loenen aan de Vecht, secretaris en penningmeester
Steven Broers te Den Haag, lid
Nino Niën te Maastricht, lid
Eva Tjon-A-Joe te Drachten, lid
Martha de Vreeze te Laren N-H, lid
Petra Zwaan te Purmerend, lid

Beleidsplan

De Stichting Deborafonds ondersteunt het weeshuis Chilenje Transient Home, 79 Chiyele Road, Chilenje South, Lusaka, Zambia, door zesmaal per jaar het door donateurs bijeengebrachte bedrag van 800 euro te sturen, bestemd voor de kosten van het dagelijks leven, waarbij inbegrepen schoolgelden, medische zorg, en personeelskosten, en door eveneens zesmaal per jaar twee dozen van elk 5 kg bruto met gebruikte kinderschoenen en
-kleding te sturen, onder incidentele toevoeging van speelgoed en Engelstalige kinderboeken. In de toekomst is ook een bijdrage mogelijk in de kosten van de verwerving van een grotere behuizing voor het weeshuis, waarvoor aparte gelden zijn en worden ingezameld, los van de geregelde donaties zoals hierboven bedoeld.

Beloningsbeleid

De Stichting, met inbegrip van het Bestuurswerk en van de aanschaf en verzending van de dozen, wordt uitsluitend onderhouden door vrijwilligers, zowel wat betreft het werk als wat betreft de te maken kosten, met als enige uitzondering de kosten van overboeking van de tweemaandelijkse financiële bijdrage. Met deze uitzondering komen alle giften aan de Stichting gedaan rechtstreeks en volledig ten goede aan het Chilenje Transient Home. Het beloningsbeleid bestaat derhalve hieruit, dat er geen beloningen zijn, noch onkostenvergoedingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s